Poliser slog till på flera platser i Mjölby

Polisen slog till mot flera adresser i Mjölby kommun på onsdagsmorgonen. Fem män i 20-årsåldern har frihetsberövats misstänkta för våldsbrott på Mjölby station.

Fem personer som misstänks för inblandning i flera brott som skett i anslutning till Mjölby station har frihetsberövats.

Fem personer som misstänks för inblandning i flera brott som skett i anslutning till Mjölby station har frihetsberövats.

Foto: Arkiv/Julia Djerf

Mjölby kommun2019-12-04 14:45

Vid 7-tiden på onsdagsmorgonen genomförde polisens ingripandeverksamhet och områdespolis insatser riktade mot flera adresser i Mjölby kommun. Fem män i 20-årsåldern misstänkts för flera våldsbrott kopplade till den senaste tidens oroligheter på Mjölby station. Av de fem männen sitter en anhållen och de fyra är hämtade till förhör.

– Insatsen gick lugnt till väga. Några är misstänkta för grov misshandel och några för rån, det handlar om flera gärningar, berättar Andreas Eriksson som varit förundersökningsledare fram till att ärendena nu tagits över av åklagare.

Männen är hemmahörande i Mjölby kommun och i Ödeshögs kommun. Polisen bekräftar att det har varit stökigt kring en viss gruppering som uppehållit sig särskilt kring Mjölby station de senaste veckorna, nu senast i fredags då flera patruller kallades till platsen efter uppgifter om att personer skjutit med någon form av luftvapen. Då kunde polisen inte genomföra någon kontroll som kunde styrka brott.

De frihetsberövade männen är bland annat misstänkta för den grova misshandeln som ägde rum på Mjölby station den 26 oktober som vi tidigare har berättat om. De är också misstänkta för ett personrån på stationen den sjunde november samt en grov misshandel i Linköping.

– Det pågår just nu flera utredningar parallellt och de går framåt. Vi kollar brett och utesluter inte heller att de här personerna kan kopplas till fler brott, säger Andreas Eriksson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!