Polisens fynd: Ett avsågat hagelgevär

Vid en husrannsakan i en bostad i Mjölby hittade polisen ett avsågat, dubbelpipigt hagelgevär. Nu har en 39-årig man åtalats för grovt vapenbrott.

En 39-årig man har åtalats för grovt vapenbrott sedan polisen hittat ett avsågat hagelgevär i hans bostad i Mjölby.

En 39-årig man har åtalats för grovt vapenbrott sedan polisen hittat ett avsågat hagelgevär i hans bostad i Mjölby.

Foto: Polisen/Arkivbild

Mjölby2019-12-05 13:30

Den 26 oktober i år valde polisen att kontrollera 39-åringen utanför dennes bostad i Mjölby. 39-åringen gav intryck av att vara påverkad av narkotika. Polisen gjorde en husrannsakan i mannens bostad – och hittade delar till ett hagelgevär. 39-åringen påstod till en början att han bara hade råkat hitta vapendelen.

– Jag tog hem det för att bygga om det till min son som kunde ha det som leksak, sade 39-åringen i förhör. 

Polisen fortsatte att leta och hittade snart fler delar till det aktuella vapnet. Det visade sig att 39-åringen förfogade över ett komplett, avsågat dubbelpipigt hagelgevär. Vapnet hade tidigare stulits vid ett inbrott. Polisen hittade även ammunition till vapnet. 

Konfronterad med vad polisen hittat valde 39-åringen att ändra sin berättelse. Han påstod nu att han hade köpt vapnet av en person som han inte ville namnge. 

– Jag köpte vapnet för jag var pundig och dan i huvudet, sade mannen i förhör. 

39-åringen, som sitter häktad i väntan på rättegång, åtalas för grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen. Det sistnämnda brottet syftar på att polisen hittade 19 patroner. 39-åringen åtalas även för ringa narkotikabrott. När polisen slog till den aktuella dagen var han påverkad av metamfetamin. Polisen hittade även mindre mängder cannabis och amfetamin i bostaden. 

Dessutom åtalas mannen för att ha gjort sig skyldig till vapenbrott den 3 maj i år. Den dagen hittade polisen ett slutstycke till ett vapen i mannens bostad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!