Polisen jagade ungdomar vid stationen

Ungdomar misstänks ha skjutit med någon form av luftvapen, ett antal fylleriärenden och en fräck mobilstöld. Flera polispatruller har varit på plats vid Mjölby station i helgen.

Polisen fick tips om ungdomar med någon form av skjutvapen på stationen i fredags, men inget brott gick att styrka.

Polisen fick tips om ungdomar med någon form av skjutvapen på stationen i fredags, men inget brott gick att styrka.

Foto: Julia Djerf

Mjölby kommun2019-12-03 13:19

– Vid 19.45 på fredagskvällen fick vi ett anonymt tips om att det fanns ett ungdomsgäng på stationen som hade skjutit med något slags kolsyrevapen eller soft airgun och att en kvinna skulle ha träffats, berättar Björn Borg, gruppchef för områdespolisen i Motala.

Flera patruller kallades till platsen, men personen som kontaktat polisen ville inte ge sig till känna och därför finns ingen anmälan om brott.

– När vi kom till stationen sprang ett gäng ungdomar därifrån, men om de hade något med händelsen att göra vet jag inte. Vi lyckades inte stanna dem för att göra en kontroll och eftersom det inte heller finns en målsägande så är det svårt för oss att ta reda på vad som har hänt.

Under helgen har det också varit ett antal fylleriärenden kopplat till stationen. Ordningsvakter på ett pendeltåg larmade polis på fredagskvällen efter att en berusad resenär druckit alkohol ombord. Polisen beslagtog och förverkade alkoholen. Strax efter klockan 21 på lördagskvällen blev en man, som gick och pratade i mobilen via högtalare, utsatt för en fräck stöld.

– En ungdom ska ha sprungit fram och tagit mobiltelefonen ur handen, beskriver Björn Borg från polisens händelserapport.

Helgens händelser bekräftar polisens bild av att Mjölby station just nu är oroligare än vanligt.

– Vi har ringat in en del av dem som har varit ett orosmoment och jag skulle säga att vi har en god bild av kärnan där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!