Från snabbmatställe till nattklubb

Mjölby har blivit med kolgrill och fått en nattklubb på köpet. Det är ett litet snabbmatställe intill biblioteket som utvidgar.

Vasif Rasulov, Emin Hagverdi och William Harun på Restaurang Baku i Mjölby.

Vasif Rasulov, Emin Hagverdi och William Harun på Restaurang Baku i Mjölby.

Foto: Sune Johansson

Mjölby kommun2019-09-12 20:00

William Harun flyttade för något år sedan sin verksamhet från bottenplanet på Depot Mantorp till hörnet längst in på Jerikodalsgatan i Mjölby centrum. Där har han friterat falafel, gräddat pizza och serverat kebab.

– Jag hade inte så många gäster, säger han men räknar med att det blir fler nu när det blivit en riktig restaurang med plats för fler ätande. 

Restaurangen ligger lite undanskymt men ändå bara några steg från Galleria Kvarnen och ännu färre steg från biblioteket i Mjölby.

Nu har ett valv slagits upp mot lokalen intill, före detta Posten, som renoverats från golv till tak. Där är det restaurang i två nivåer. Den nya restaurangen har fått namnet Baku, efter huvudstaden i det svårstavade landet Azerbajdzjan.

– Vi kommer därifrån, berättar Emin Hagverdi.

Han är bror till restaurangens ägare, Elvin Hagverdi, som är mer känd i Mjölby för bilaffären Elvins bil på Kungsvägen.

Kebab är fortfarande huvudnumret på menyn, men nu kallar man sig för kolgrill och det innebär grillspett i olika former.

 – Men vi har även à la carte och husmanskost, berättar William som tror på Mjölby som restaurangstad även om orten är lite mindre än Baku.

Förra lördagen slog den nya restaurangen upp portarna och nu räknar de med att förutom lunchservering även ha sent kvällsöppet på fredagar och lördagar.

Är Mjölby en bra stad för att ha kvällsöppet?

– Ja, det är mycket bra. Vi kommer att ha livemusik vissa kvällar. Och kolgrill har blivit mycket populärt, säger William Harun.

Emin Hagverdi jobbar på nya restaurang Baku. Det är hans bror Elvin Hagverdi som äger krogen som även satsar på kvällsöppet.
Emin Hagverdi jobbar på nya restaurang Baku. Det är hans bror Elvin Hagverdi som äger krogen som även satsar på kvällsöppet.
Karta: Jerikodalsgatan 8
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!