Försökte lura försäkringsbolag

Den 56-årige mannen försökte, enligt åklagaren, lura ett försäkringsbolag att betala ersättning för skador på en bil som fanns redan innan försäkringen tecknades. Nu har mannen åtalats.

En 56-årig man har åtalats för försök till bedrägeri. Skadorna på bilen fanns redan när han köpte bilen.

En 56-årig man har åtalats för försök till bedrägeri. Skadorna på bilen fanns redan när han köpte bilen.

Foto: Polisen/Arkivbild

Mjölby kommun2019-12-01 20:00

De var den 21 september 2017 som 56-åringen, som är hemmahörande i Mjölby, vände sig till sitt försäkringsbolag. Han ville göra en skadeanmälan och uppgav att ett fordon under natten hade kört på hans bil med skador på bland annat bakluckan och en bakskärm som följd. 

Personen som skulle ha kört på hans bil hade inte gett sig till känna, påstod 56-åringen. 56-åringen hade tecknat bilförsäkringen så sent som dagen innan han gjorde anmälan. 

Försäkringsbolaget gjorde en utredning och det visade sig att den aktuella bilen hade legat ute till försäljning på Blocket. Av annonsen på Blocket framgick att skadorna på bilen var gamla och fanns redan när bilen, till reducerat pris, såldes till 56-åringen. I annonsen fanns bilder på skadorna. Skadorna var identiska med de skador som 56-åringen anmälde till försäkringsbolaget. 

Försäkringsbolaget vägrade betala ut den ersättning på närmare 12 500 kronor som mannen hade begärt. Försäkringsbolaget valde dessutom att polisanmäla mannen. 

56-åringen har nu åtalats för försök till bedrägeri. Han nekar till brott och hävdar att ett missförstånd uppstått mellan honom och försäkringsbolaget. 

– Försäkringsbolaget borde ha kontaktat mig så att jag kunde förklara mig bättre, säger den åtalade mannen i förhör.

Till den kommande rättegången i Linköpings tingsrätt har åklagaren bland annat kallat två anställda på den bilverkstad där reparationen genomfördes.   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!