Stor byggnad brann ner i Linköping

Strax innan klockan 05 på fredagens morgon inkom ett larm om brand till SOS.

Det gamla militära förrådet brann ner till grunden.

Det gamla militära förrådet brann ner till grunden.

Foto: Åke Alvin

Linköpings kommun2019-09-20 05:04

Enligt larmet brann det ordentligt i något typ av skjul eller förråd i Valla. Räddningstjänsten kom till platsen några minuter senare och kunde då konstatera att det var en gammal förrådsbyggnad som stod i lågor, inne i Tinnerö eklandskap. 

– Det brann som en fackla när vi kom till platsen. Det fanns ingen chans att släcka, säger räddningstjänstens styrkeledare Peter Andersson.

Peter Andersson säger att det var en stor, gammal militär förrådsbyggnad, säkert tio meter hög. Det var ett stort gnistregn under brandens förlopp och brandmännen fick bevaka så att det inte spred sig till närliggande byggnader.

Polisen rapporterar att ingen människa har skadats i branden.

– Vår patrull på plats har avrapporterat att de kommer att skriva en anmälan om brand utan misstanke om brott, sa Tobias Lindkvist, ledningsbefäl vid polisen strax innan klockan 06.

Vi 07.30-tiden på fredagen var hela byggnaden nedbrunnen och räddningstjänsten kontrollerade platsen så att branden inte skulle sprida sig. Vid 07.40 lämnade räddningstjänsten, kvar är personal från ett vaktbolag för att bevaka brandplatsen.  

Ett tiotal äldre ekar har fått brandskador av varierande omfattning.

.
.
Karta: Karleplan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!