Enligt det åtal som lämnats in till Linköpings tingsrätt anser åklagaren att mannen från Västerås lurades till Linköping för att rånas.

Den 25-åriga kvinnan agerade lockbete och mötte mannen vid stationen en kväll i juni. De gick tillsammans genom stan och vid en parkering på Vimarkagatan i Tannefors dök plötsligt två män upp.

Mannen som rånades har i förhör berättat att kvinnan kysste honom och strax därefter dök männen upp. En av dem slog honom med ett järnrör, den andra höll fast honom. De rånade honom på hans väska och jacka som innehöll stora mängder mediciner, pengar och telefon.

Rånoffret fick också motta knytnävsslag, även efter att han fallit till marken. Han fördes med ambulans till sjukhus där han fick sys i både huvud och ansikte.

Den utpekade mannen är 31 år och han åtalas nu för grovt rån. Han nekar till all inblandning i rånet. Den 25-åriga kvinnan är åtalad för grovt rån, alternativt medhjälp till grovt rån. Även hon nekar till brott.

Den 31-årige mannen åtalas också för narkotikabrott och brott mot knivlagen. Han ertappades vid ett annat tillfälle med en batong och ett knogjärn. Det brottet erkänner han.

Här kan du läsa vad polisen berättade om överfallet när det nyligen inträffat.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln skrev vi felaktigt att offret hade namngivit personen som höll i järnröret. Vi beklagar misstaget.