Olsson innan beslutet: "Känner djup ånger"

Om fyra år är Tony Olsson en fri man. Under sin tid i fängelset har han skrivit tre böcker och tagit tre olika examina.

Tony Olsson flydde efter polismorden till Costa Rica där han dock greps och senare överlämnades till Sverige.

Tony Olsson flydde efter polismorden till Costa Rica där han dock greps och senare överlämnades till Sverige.

Foto: Kent Gilbert

Linköping2019-11-27 14:06

Tony Olsson förhördes i Örebro tingsrätt inför beslutet att omvandla hans livstidsstraff till ett tidsbestämt straff. Han uppgav för rätten att han "självklart" tar ansvar för vad som hände i Malexander 1999, när två polismän sköts till döds. Olsson säger sig känna en djup ånger och sorg över det inträffade. 

Olsson berättade för rätten att han sedan 15 år är kristen och att han blev frälst år 2004. Omvändelsen kom efter att han samma år lyckats fly från Hallanstalten. 

Tony Olsson målade i förhöret i Örebro tingsrätt upp en bild av sig själv som en person som lyckats bygga upp sitt liv igen. Han har skrivit tre böcker och tagit tre olika examina. Under tiden i fängelset har han även gift sig och skaffat barn. 

Olsson framhöll även att han har genomgått alla program som Kriminalvården kan erbjuda. 

Rättsmedicinalverket har kommit fram till att Tony Olsson uppvisat "ett extremt bedrägligt och manipulativt beteende präglat av stark målmedvetenhet för att uppnå antisociala drag". Olsson anses dock vid den senaste utredningen ha uppvisat en "ökad insikt och förändrad attityd till verkställighet och stöd".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!