Nationellt erkännande till skola i Linköping

I fredags var det glassfest på Nya Rydsskolan för att fira att skolan fått ett nationellt erkännande.

Nya Rydsskolan får beröm för "framgångsrik verksamhetsutveckling".

Nya Rydsskolan får beröm för "framgångsrik verksamhetsutveckling".

Foto: Jeppe Gustafsson/arkiv 2014

Linköpings kommun2019-12-03 12:00

Det är Skolverket och SIQ – Institutet för kvalitetsutveckling – som tilldelar Nya Rydsskolan ett "Erkännande för framgångsrik verksamhetsutveckling".

– Väldigt roligt och ett kvitto på att vårt hårda arbete givit resultat, säger rektor Caroline Andersson.

Och vad är det ni har gjort?

– Vi har systematiserat vårt arbete, utvärderat och analyserat undervisningen och satt in åtgärder för förbättringar på de områden där det behövts. Våra tre ledord är trygghet, kunskap och framtidstro. Och där har vi de senaste tre åren lyckats nå ökat elevinflytande, ökad trygghet och bättre betyg, säger Caroline Andersson, som tillträdde som rektor för 2,5 år sedan. 

Nya Rydsskolan kommer att ta emot utmärkelsen under rikskonferensen Bättre skola i Upplands Väsby i januari.

Själva utmärkelsen Bättre skola går till Framtidskompassens förskolor i Vellinge kommun och två program på Virginska gymnasiet i Örebro, medan alltså Nya Rydsskolan tilldelas ett Erkännande.

"Nya Rydsskolan är ett föredöme i sitt sätt att arbeta med elevernas resultat, trygghet och framtidstro och har skapat resultat med en positiv trend", skriver domarkommittén i sin motivering.

Men Caroline Andersson och Nya Rydsskolan, som har elever från förskola upp till årskurs 6, slår sig inte till ro med erkännandet.

– Det här är ett långsiktigt och tålamodskrävande arbete. Vi står inför fortsatt stora utmaningar, exempelvis när på språkområdet. 88 procent av våra elever har ett annat förstaspråk än svenska, berättar Andersson.

Karta: Rydsskolan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!