Mordförsök på väg att klaras upp

En 24-årig man har häktats som på sannolika skäl misstänkt för mordförsöket på Nygatan. Det är uppgifter från brottsoffret och vittnen som lett fram till genombrottet.

En 24-årig man häktades på måndagen för mordförsöket på Nygatan den 18 november.

En 24-årig man häktades på måndagen för mordförsöket på Nygatan den 18 november.

Foto: Pelle Johansson/Arkivbild

Linköping2019-12-03 10:00

Vid 16-tiden den 18 november i år hittades en knivskuren man i närheten av Trädgårdstorget i centrala Linköping. Mannen fördes i ambulans till Universitetssjukhuset, där han opererades akut. 

Polisen var till en början frågande till det inträffande eftersom det saknades vittnen. Dessutom var det oklart var knivangreppet hade skett. 

Polisen utredare, som gick ut i media och vädjade till eventuella vittnen att höra av sig, kom dock snart fram till att dådet hade skett i korsningen mellan Nygatan och Repslagaregatan någon gång mellan 15.30 och 16.00 den aktuella dagen. 

På eftermiddagen den 27 november skedde ett genombrott i utredningen. En 24-årig man, som sedan tidigare endast är känd för mindre allvarlig brottslighet, anhölls i sin frånvaro. Två dagar senare, vid 10-tiden den 29 november, kunde den efterlysta mannen frihetsberövas. 

På måndagen ställdes 24-åringen inför häktningsdomaren i Linköpings tingsrätt. Domstolen gick på åklagarens linje och beslutade att häkta mannen för försök till mord. 24-åringen nekar till brott.

– Det är bland annat förhör med målsäganden och vittnen och andra uppgifter i utredningen som har lett fram till det här, säger åklagaren Linda Kyrö. 

Den knivskurne mannen har nu fått lämna sjukhuset.

– Läget för mannen är stabilt, säger Linda Kyrö.   

Åtal mot 24-åringen ska vara väckt senast den 16 december. Något motiv till mordförsöket är inte känt.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!