Man anhållen efter skottdramat

En man i 20-årsåldern misstänks för inblandning i skottlossningen i Skäggetorp i slutet av november. En man hittades skottskadad i Skäggetorp.

Daniel Axelsson vid Linköpingspolisen uppger att en person har anhållits som misstänkt för inblandning i skottdramat i Skäggetorp den 25 november.

Daniel Axelsson vid Linköpingspolisen uppger att en person har anhållits som misstänkt för inblandning i skottdramat i Skäggetorp den 25 november.

Foto: Arkivbilder

Linköping2019-12-04 09:55

Omkring klockan 16.45 på måndagen den 25 november fick polisen larm om att det utbrutit skottlossning i Skäggetorp. När polisen kom till platsen hittades en skottskadad man som fördes till sjukhus i ambulans.

Ett större område vid Skäggetorpsgatan spärrades av och polisen började knacka dörr i området i en förhoppning om att få fram information om det inträffade.   

Enligt SVT Nyheter Öst hade mannen träffats av två skott – ett i benet och ett i bålen. Polisen kunde på grund av mannens skador inte hålla något förhör med honom de närmaste dagarna efter skottlossningen. Polisen har nu dock kunnat förhöra mannen. 

På tisdagen anhölls en man i 20-årsåldern som misstänkt för inblandning i skottlossningen. Polisen är av utredningsskäl företegen om vad som lett fram till frihetsberövandet. 

 – Det stämmer att en person är anhållen. Men jag kan inte lämna några kommenterar i övrigt eftersom utredningen leds av åklagare, säger kommissarie Daniel Axelsson vid Linköpingspolisen. 

Utredningen leds av chefsåklagare Eva Nemec Nordh. Vi har utan framgång sökt henne för en kommentar. 

Så sent som den 22 november blev en man i 20-årsåldern knivskuren nära infarten till Skäggetorps centrum. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande skador. Även den händelsen rubriceras som mordförsök. 

Det är ännu oklart om händelserna den 22 november och den 25 november har något samband.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!