Linköpingsföretag tar över konkursbolag

Linköpingsföretaget Profilservice tar över delar av det konkursade bolaget Charden.

Adam Zollner, vd på Profilservice.

Adam Zollner, vd på Profilservice.

Foto: Ulrik Svedin/Arkiv

Linköpings kommun2019-11-20 08:00

Det Varbergsbaserade företaget Charden AB försattes i konkurs förra veckan.

Nu står det klart att Tornbyföretaget Profilservice tar över delar av tillgångarna i företaget. Profilservice tar över delen Profil, som uppgavs stå för ungefär hälften av Chardens omsättning. 2018 låg den totalt på drygt 28 miljoner kronor.

– Det är ett stort förtroende att ta över kundkontakter och förvalta dem. Vi hoppas på att verkligen göra det på ett bra sätt och att kunderna ska se det här som något bra, snarare än som en olycklig konkurs, säger Adam Zollner, vd Profilservice.

I samband med övergången har en person anställts som tidigare jobbade på Charden. Den personen ska vara säljansvarig för kunder som tidigare tillhört bolaget och att bearbeta marknaden i Varberg.

Vad kommer det här att innebära för er?

– Det kommer att innebära en bättre möjlighet att bearbeta Västkusten. Det innebär att vi får in ny kompetens i bolaget samt nya kundkontakter, säger Adam Zollner.

Det här är ett företag som har gått med förlust de senaste åren och försatts i konkurs. Ser ni några risker med att ta över det?

– Nej, vi köper inte verksamheten, utan vi tar över tillgångarna som är relaterade till den. Det är en investering med relativt låg risk. Vi tar inte med några åtaganden eller avtal med leverantörer. Vi ser framför allt möjligheter i det här.

Profilservice grundades 2010 och hjälper företag att marknadsföra sig genom profilprodukter. Företaget ingår i Zollner group tillsammans med Nordic Souvenir.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!