Köpte upp bolag – ökar antalet anställda

Calluna AB har som mål att växa. Och att bli bäst i Sverige på sitt område. "Potentialen i företaget är enorm", säger nya vd:n Fredrik Ström.

Calluna AB:s nya vd Fredrik Ström på plats utanför Linköpings slott där Calluna huserar i bottenvåningen på den vänstra flygeln.

Calluna AB:s nya vd Fredrik Ström på plats utanför Linköpings slott där Calluna huserar i bottenvåningen på den vänstra flygeln.

Foto: Pelle Johansson

Linköpings kommun2019-09-22 18:00

Callluna med huvudkontor i Linköping grundades i Linköping 1992 av Håkan Ignell, John Askling och Anna Sandström, en trio som fortfarande äger företaget och som också är aktiva i bolaget.

Kunduppdragen handlar om att hitta lösningar för hållbar användning av mark och vatten. 

När nya bostadsområden ska planeras, till exempel Vallastaden och Djurgården, finns Calluna med som utredande och rådgivande expert inom natur och miljöfrågor där uppdragen är att hitta lösningar som minimerar påverkan på naturen.

Ett annat projekt som Calluna är involverat i är Ostlänken där man inventerat hela sträckningen på land och i vatten och tagit fram metoder för att bedöma järnvägens påverkan på landskapets ekologi. 

I dag är Calluna ansvarigt för arbetet med artskydd inom hela Ostlänkprojektet vilket innefattar till exempel fåglar, fladdermöss och groddjur

– Jag har bara varit vd sedan första september, men har redan förstått att personalen är bland de bästa i Sverige inom sina respektive områden. Det de inte vet om fladdermöss, fåglar, insekter och ormar är inte värt att veta, säger Fredrik Ström.

För bara några veckor sedan förvärvade Calluna branschkollegan Ecocom och växte därmed från 80 till cirka 100 medarbetare med en omsättning på drygt 80 miljoner kronor.

Fredrik Ström berättar att målet nu är att växa och bli Sveriges ledande aktör inom miljövård.

– Jag är helt övertygad om att vi kommer att lyckas, säger han.

Mattias Stare är herpetolog på Calluna AB. "Expert på groddjur och kräldjur", säger han.
Mattias Stare är herpetolog på Calluna AB. "Expert på groddjur och kräldjur", säger han.
Karta: Linköpings Slotts- & Domkyrkomuseum | Medeltidsmuseum
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!