IT-företaget säger upp tio anställda

IT-företaget Ateles consulting i Mjärdevi säger upp tio av sina anställda i Linköping. "Det är givetvis tuffa besked", säger företagets vd Lars-Johan Strand.

Ateles consulting säger upp tio av sina anställda på kontoret i Linköping.

Ateles consulting säger upp tio av sina anställda på kontoret i Linköping.

Foto: Victor Bomgren

Linköpings kommun2019-11-20 14:15

Ateles consulting har funnits i Linköping sedan 2001 och arbetar med att hjälpa företag att ta fram lösningar för e-handel och har sitt huvudkontor i Mjärdevi. Nu har företaget meddelat tio av sina 65 anställda att de sägs upp. Företagets vd Lars-Johan Strand anger att anledningen till uppsägningarna är arbetsbrist.

– Vi har en stor kundbas i detaljhandeln och några av våra kunder möter idag stora utmaningar och väljer att bromsa investeringarna och därmed behöver vi anpassa oss efter rådande konjunktur, säger Lars-Johan Strand i ett mejl.

Förhandlingar mellan arbetsgivare och fackförbund inleddes i förra veckan.

– Vi har informerat personalen och det är givetvis tuffa besked, vi möts till största del av förståelse och även om det är en jobbig process så försöker vi jobba med stor hänsyn till vår personal.

Vad tror du om personalens möjligheter att få nya jobb?

– Jag kan inte svara på det, vår upplevelse just nu är att många får nya förslag, säger Lars-Johan Strand.

Ateles consulting har kontor även i Stockholm och Oslo. Lars-Johan Strand säger att uppsägningarna för företagets del innebär en tuffare period med en minskad tillväxt under en kortare period framöver. Linköpingskontoret kommer att fortsätta att vara huvudkontor för företaget.

Anders Tilly, ombudsman på fackförbundet Unionen bekräftar att förhandlingar med företaget pågår. I övrigt har de inte någon information att delge. 

"Det är givetvis tuffa besked", säger företagets vd Lars-Johan Strand om uppsägningarna.
"Det är givetvis tuffa besked", säger företagets vd Lars-Johan Strand om uppsägningarna.
Karta: Ateles Consulting
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!