Förgrep sig sexuellt på anställd

Den 24-årige mannen lurade, enligt åklagaren, en anställd på ett stödboende att komma till hans rum. Det slutade med att den anställda blev utsatt för ett grovt sexuellt övergrepp.

En 24-årig man har åtalats för att ha förgripit sig sexuellt på en anställd på ett vårdboende.

En 24-årig man har åtalats för att ha förgripit sig sexuellt på en anställd på ett vårdboende.

Foto: Arkivbilder

Linköping2019-12-03 18:30

Händelsen inträffade den 16 november i år på ett stödboende i Linköpings kommun. Kammaråklagare Erik Gunneland Dahlbäck skriver i stämningsansökan att 24-åringen lurade in en kvinnlig anställd på sitt rum. Väl där ska 24-åringen ha slitit sönder den anställdes kläder och knuffat henne till golvet. 24-åringen tog därefter ett hårt grepp om kvinnans hals och utsatte henne sedan för en sexuell handling. Kvinnan drabbades av andnöd, smärta och underhudsblödningar. Åklagaren skriver att förloppet var utdraget.  

I samband med händelsen ingrep en annan anställd på stödboendet. Enligt åklagaren kastade 24-åringen en kniv mot den anställde – dock utan att träffa. 

Polisen larmades till boendet och kunde gripa 24-åringen som nu har åtalats för flera brott. I första hand anser åklagaren att 24-åringen ska dömas för grovt sexuellt övergrepp. Alternativt yrkar åklagaren att mannen ska dömas för misshandel och sexuellt ofredande. 24-åringen åtalas dessutom för försök till misshandel mot den andre anställde. 

24-åringen, som sitter häktad i väntan på rättegång, har i förhör erkänt brott. 

Till den kommande rättegången i Linköpings tingsrätt har åklagaren kallat två vittnen som ska berätta om sina iakttagelser i samband med det grova sexuella övergreppet. Åklagaren åberopar även ett rättsintyg som visar att brottsoffret tillfogades fysiska skador i samband med brottet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!