Bil sattes i brand på parkering

Vid klockan 00.44 kom ett larm till räddningstjänsten om en brand i en bil i Berga.

Bil sattes i brand på en parkering i Berga under natten till onsdagen.

Bil sattes i brand på en parkering i Berga under natten till onsdagen.

Foto: Åke Alvin

Linköpings kommun2019-12-04 01:21

En styrka från stationen i Lambohov skickades till en parkeringsplats på Pionjärgatan i Berga där den eldhärjade bilen stod. När räddningstjänstens personal kom fram till platsen var bilen helt övertänd.

– Vi är där och släcker nu och släckningsarbetet beräknas ta ungefär 15 minuter. Det finns ingen direkt spridningsrisk till andra fordon eller byggnader, säger Caroline Carlheim, inre befäl på räddningstjänsten.

Polisen skickade en patrull till platsen och en anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

– Det finns en misstanke om att branden är anlagd givetvis, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen.

Linköping har drabbats av ett flertal bilbränder den senaste tiden. Så sent som under natten till tisdagen sattes en husvagn i brand på en parkeringsplats i stadsdelen Ryd. 

– Det händer ju titt som tätt tyvärr och det är påfallande sällan som vi lyckas knyta någon till dessa bränder, säger Torbjörn Lindqvist.

Orsaken till att så få personer ställs inför rätta för bilbränder säger Torbjörn Lindqvist beror på att det ofta saknas tillräckligt bevismaterial.

– Det ligger ju lite i sakens natur att eventuella bevismaterial brinner upp, så det är svårt att knyta någon till brotten om man inte har bra iakttagelser och vittnesuppgifter. Eller att man har sådan tur att en gärningsperson har lämnat efter sig något vid sidan av branden, som fingeravtryck eller DNA, säger Torbjörn Lindqvist.

Bilen var helt övertänd när räddningstjänsten kom fram.
Bilen var helt övertänd när räddningstjänsten kom fram.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!