47-åring hotade anställda på stödboende

Två anställda på ett stödboende i Linköping väckte 47-åringen ur hans sömn. Det slutade med att de blev utsatta för hot.

En 47-årig man har dömts för att ha hotat två anställda på ett stödboende.

En 47-årig man har dömts för att ha hotat två anställda på ett stödboende.

Foto: Arkivbilder

Linköping2019-12-03 13:30

På kvällen den 27 oktober förra året gick de bägge anställda en kontrollrunda på stödboendet. 47-åringen låg och sov när en av de anställda petade till honom för att kontrollera hans medvetandegrad. 47-åringen vaknade och blev arg.

När 47-åringen kom ner till frukosten nästa dag var han fortfarande arg. Han framförde hot mot de bägge anställda. 

Under rättegången förklarade 47-åringen att han inte mindes händelsen. Vid den aktuella tidpunkten missbrukade han, enligt egen utsago, alkohol och drack så mycket att han förlorade minnet. Tingsrätten anser dock att bevisningen är övertygande och dömer 47-åringen för två fall av olaga hot.

47-åringen var även åtalad för att ha hotat en man som driver ett fastighetsbolag. Hotet skulle ha framförts i ett inlägg på Facebook. 47-åringen nekade till brott och menade att någon annan på stödboendet kunde ha "skrivit dumheter" från hans Facebook-konto. 

Tingsrätten anser inte att det går att lämna 47-åringens invändning utan avseende. Då det inte anses vara utrett vem som skrev det hotfulla meddelandet ogillas åtalet. Fastighetsägaren hade krävt ett symboliskt skadestånd på en krona. Men eftersom 47-åringen frias på den åtalspunkten behöver han inte betala något överhuvudtaget. 

För hotet mot de bägge anställda på stödboendet döms mannen till skyddstillsyn med en föreskrift om att han ska genomgå den behandling som Frivården finner lämplig. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!