21-åring begärd häktad för mordförsök

En 21-årig man har begärts häktad som misstänkt för inblandning i skottlossningen i Skäggetorp där en man blev skottskadad.

En 21-årig man har begärts häktad för inblandning i skottlossningen på Skäggetorpsgatan den 25 november.

En 21-årig man har begärts häktad för inblandning i skottlossningen på Skäggetorpsgatan den 25 november.

Foto: Corren

Linköpings kommun2019-12-05 16:00

Det var på eftermiddagen den 25 november som polisen fick larm om att det utbrutit skottlossning i Skäggetorp. En man hittades skottskadad och fördes i ambulans till US. Mannen hade träffats av två skott, ett i benet och ett i bålen.

På eftermiddagen den 2 november anhölls en 21-årig man i sin frånvaro som misstänkt för inblandning i skottlossningen. Han kunde gripas vid lunchtid i tisdags.

– Förhör och spaningsinsatser ledde fram till att den här personen blev misstänkt, säger kammaråklagare Eva Kokkonen som leder förundersökningen. 

Åklagaren har nu begärt 21-åringen häktad som på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Sannolika skäl är den starkare misstankegraden. Enligt åklagaren kan 21-åringen, som är känd av polisen sedan tidigare, försvåra sakens utredning om han är på fri fot. Dessutom anser åklagaren att det finns risk för fortsatt brottslighet. 

Vad kan du säga om motivet?

– Det är inget jag vill kommentera. Det vi vet är att den skadade personen träffades av två skott och att han var nära att dö av sina skador. Skottlossningen skedde även på öppen gata mitt i ett bostadsområde där det fanns andra människor, säger Kokkonen. 

Vad har den misstänkte för inställning?

– Han nekar till brott. Han medger dock att han befann sig i Skäggetorp den aktuella dagen. 

Har polisen hittat skjutvapnet?

– Det vill jag inte kommentera. 

Häktningsförhandlingen kommer att hållas under fredagen i Linköpings tingsrätt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!