Årets företag satsar på samarbete

Årets företag i Boxholm samarbetar helst med konkurrenterna. "Vi lånar folk av varann och hjälps åt" säger Olle Nilsson som äger Team Byggare.

Olle Nilsson äger företaget, men det är inget utan medarbetarna, säger han. Här är Markus Wilhelmsson, Mattias Närkander och Erik Nilsson.

Olle Nilsson äger företaget, men det är inget utan medarbetarna, säger han. Här är Markus Wilhelmsson, Mattias Närkander och Erik Nilsson.

Foto: Susanne Hasselqvist

Boxholms kommun2019-11-27 09:30

Det tjänar också kunderna på, menar han.

– Vi blir färdiga i tid. Och vi håller priserna nere, det finns alldeles för många i den här branschen som vill göra snabba pengar.

"Företaget ger en mycket bra service och hantverkarna är noggranna och duktiga" skriver kommunstyrelsen i Boxholm som har utsett Årets företag 2019.

– Man måste göra ett bra jobb i ett samhälle av Boxholms storlek, säger Olle Nilsson. Annars gör man bara ett jobb, och sen är det slut. Ryktet sprider sig.

Han har aldrig annonserat ut sina tjänster, berättar han, marknadsföringen sker genom mun-till-munmetoden.

– Fast jag sponsrar lite idrottsföreningar, och det ger ju reklam.

Olle Nilsson har jobbat som snickare sedan han slutade Bygg- och anläggning på gymnasiet i Mjölby 1977. Tillsammans med pappa och bröderna drev han också lantbruk tills för femton år sedan. Egen byggfirma har han haft sedan 2009 och 2015 gjorde han om det till aktiebolag. Nu har han tre anställda och fyra inhyrda byggare.

– Det är allt oftare så det funkar. Branschen går upp och ner, och man kan inte anställa folk vid topparna och sen säga upp dem.

Länge har det varit rätt mycket att göra för Team Byggare.

– Ja, än så länge märker vi inte av någon lågkonjunktur. Får vi för mycket att göra så delar vi med konkurrenten, Bloms Bygg.

Team Byggare gör det mesta: bygger nytt från grunden, bygger till och renoverar. 

–  Vi har byggt tre lösvirkesvillor i år och två förra året. Det är de allra roligaste jobben.

Här bygger Team Byggare ett nytt dubbelgarage.
Här bygger Team Byggare ett nytt dubbelgarage.
Karta: Team Byggare i Boxholm
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!