Nytt bygge skymmer sikten i Falerum

Miljöhuset till nya förskolan i Falerum skymmer sikten för bilister. Kommunen ser nu över trafiksituationen vid Kronvägen- Hannäsvägen.

Miljöhuset har byggts nära Hannäsvägen. För nära, menar Lars Karlsson som bor i området och som tycker att miljöhuset skymmer sikten för bilister.

Miljöhuset har byggts nära Hannäsvägen. För nära, menar Lars Karlsson som bor i området och som tycker att miljöhuset skymmer sikten för bilister.

Foto: Lotta Willsäter

Åtvidaberg2019-12-03 10:30

Lars Karlsson som bor i Falerum har uppmärksammat kommunen på en möjlig trafikfara. 

– Får man bygga så? En kommun ska väl inte bygga en trafikfara, menar Lars Karlsson. 

Han pekar på den nya förskolan på Kronvägen, som snart är klar. Till förskolan finns ett mindre miljöhus för sophantering. Enligt Lars Karlsson har huset fått en annan placering än den som först var tänkt. 

– Den skulle ligga bakom huset från början. 

Nu står miljöhuset alldeles vid allén som löper längs Hannäsvägen. Lars Karlsson menar att huset skymmer sikten för den som ska svänga ut från Kronvägen, men också för trafik på länsvägen mot Hannäs och Valdemarsvik.

Idag gäller högerregeln vid utfarten, det vill säga trafik som kommer från Hannäshållet ska stanna för de som ska köra ut från Kronvägen. 

Sabine Olovsson Andersson, stabschef på kommunens samhällsbyggnadsförvaltning med ansvar för bland annat trafikfrågor, kommer under tisdagen att besöka Kronvägen.

– Jag tänker att man kanske bör sätta upp en stoppskylt, eller införa väjningsplikt, säger hon. 

Parallellt kommer kommunens bygg - och miljökontor att se över miljöhusets placering i förhållande till bygglovet. Johan Älvedal, bygg- och miljöchef uppger att det gjorts förändringar under projektets gång, men är osäker på miljöhusets placering.

Generellt konstaterar han att den nya förskolan skymmer sikten jämfört med tidigare, då tomten var en öppen gräsyta.

– Som jag ser det så vore stopplikt inte onaturligt där. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!