Många medlemmar får dela på föreningspris

Utmärkelsen Året förening går till Åtvidabergs största förening, Åtvidabergs idrottsförening, ÅIF.

Nils Winge, är engagerad ordförande i Åtvidabergs Idrottsförening som har över 1000 medlemmar.

Nils Winge, är engagerad ordförande i Åtvidabergs Idrottsförening som har över 1000 medlemmar.

Foto: Lotta Willsäter/ Arkiv

Åtvidaberg2019-11-28 10:30

– Det är kul och positivt för oss, säger ÅIF:s ordförande Nils Winge och framhåller ett stort ideellt arbete inom föreningen. 

Till en början hade kommunen få nomineringar till utmärkelsen, som utöver äran består av 10 000 kronor, och uppmanade föreningar att nominera sig själva. 

Nils Winge svarade och nominerade: "alla fantastiska ideella krafter i Åtvidabergs IF som dagligen ger både barn, ungdomar, vuxna och seniorer möjligheter till en aktiv vardag. Föreningens breda utbud av aktiviteter med fokus på träning för alla erbjuder organiserade aktiviteter inom gymnastik, styrketräning, friidrott, och skidor när vädret tillåter."

ÅIF är sett till medlemsantalet om 1070 till 1080 medlemmar Åtvidabergs största förening. Verksamheten är bred och uppdelad i fyra sektioner; för atlet (gym), friidrott, gymnastik och skidor. 

Dessutom ger aktiva i klubben ungdomar möjligheten att testa på intervallträning, stavgång, mountainbike samt swimrun. I föreningen finns även ett flertal ungdomsledare som håller i aktiviteter för yngre medlemmar. 

– Alla unga ledare får utbildning, det är bra för dem i framtiden också. 

Föreningens ideella krafter ordnar årligen flera tävlingar där fokus är att ha kul samt testa på en idrott, som lilla och stora Bysjöloppet, barnens Vasalopp samt Åtvidaberg Swimrun.

– Vi är många medlemmar, men bara ett fåtal tävlar aktivt. Vi jobbar främst med folkhälsa, från ung till gammal, säger Nils Winge som får ta emot priset i fullmäktige i december. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!