Kommunen flyttade ut på torget

Många tog chansen att ställa frågor när kommunen tog plats på Stortorget under fredagens torghandel.

Sabine Olovsson Andersson, Tina Svärdh, Lydia Johlin, Anna Johansson, Anton Sunnergren, Johan Älvedal och Malin Bergström fanns på plats på Stortorget för att svara på allmänhetens frågor kring bygglov, miljö, parkskötsel, trafik,  energi och hållbarhet.

Sabine Olovsson Andersson, Tina Svärdh, Lydia Johlin, Anna Johansson, Anton Sunnergren, Johan Älvedal och Malin Bergström fanns på plats på Stortorget för att svara på allmänhetens frågor kring bygglov, miljö, parkskötsel, trafik, energi och hållbarhet.

Foto: Lotta Willsäter

Åtvidabergs kommun2019-09-07 18:00

Vindarna är friska och tar tag i kommunens tält på Stortorget. Men något blåsväder hamnar tjänstemännen inte i.

– Det är bra respons här. Vi får mycket frågor. Det är blandat, högt och lågt, konstaterar Johan Älvedal, verksamhetschef på bygg- och miljökontoret. 

Anna Johansson, som är administratör på samhällsbyggnadsförvaltningen har fått flera synpunkter från förbipasserande. De för året nya planteringerna under lindarna på torget är återkommande. 

– Det var inte så här det var tänkt att bli, säger hon och tittar på en av planeringarna, där det är glest mellan de vissnande ängsväxterna.

– Fröerna etablerade sig inte, kanske såddes de för sent eller så har marken varit för väldränerad. Det blir förhoppningsvis bättre nästa år. Vår entreprenör ska så nytt i höst, säger hon och visar bilder över prunkande ängsplanteringar i Örebro. 

Malin Bergström, energi- och klimatrådgivare har fått frågor om kommunens elcyklar och mängden plast i förpackningar. 

– En del har fått lätta sina tankar kring hur man ska leva mer hållbart i vardagen, säger hon. 

Sabine Olovsson Andersson, enhetschef och trafikingenjör tar med sig en del frågor vidare: 

– Det gäller skyltning och önskemål om sänkt hastighet på 35:an vid Kalkugnsvägen. 

Johan Älvedal tror att närvaron på torget uppskattas. Han ser att arrangemanget kan utvecklas till andra platser samt även under kvällstid och helger för att nå även de som arbetar dagtid. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!