Fartfyllda gatan upprör boende

En boende på Kyrkogatan i Åtvidaberg är upprörd över hur snabbt folk kör längs gatan.

Jim Rosenkull vill se tydligare skyltning, trafikhinder och poliskontroller för att få ner hastigheterna på Kyrkogatan.

Jim Rosenkull vill se tydligare skyltning, trafikhinder och poliskontroller för att få ner hastigheterna på Kyrkogatan.

Foto: Lotta Willsäter

Åtvidabergs kommun2019-11-23 15:30

När familjen Rosenkull flyttade till Kyrkogatan i Åtvidaberg i somras blev de överraskade av hur fort bilar körs på vägen utanför deras hus. 

– Jag förstår att det är mycket trafik här till följd av de olika vägarbeten som pågår, men jag förstår inte varför folk ska ha så svårt att hålla hastighetsbegränsningen, säger Jim Rosenkull. 



Längs Kyrkogatan är det tillåtet att köra i en hastighet av högst 30 kilometer i timmen. Jim menar att den verkliga snitthastigheten är betydligt högre, något som kan bero på att den hastighetsskylt som finns angränsande till Kyrkogatan syns för dåligt.

– Det känns som att de flesta kör på en hastighet mellan 50 till 70 kilometer i timmen, särskilt vid tider då man kan tänka sig att det inte är så mycket folk ute på gatan.

Jim har barn i två- respektive åtta års åldern och tycker att hastigheterna på vägen skapar en orolighet för dem.

– Ofta saktar bilarna ner när de ser barnen längs trottoren men det känns ändå otryggt. Gatan ett populärt skolgångsstråk, säger han.

Jim föreslår att kommunen vidtar åtgärder längs gatan. Han vill se tydligare skyltning, trafikhinder och poliskontroller för att få ner hastigheterna. 

 

Sabine Olovsson Andersson är trafikansvarig i Åtvidabergs kommun och hon menar att kommunen ska undersöka hastigheten längs Kyrkogatan:

– Vi ska se på hastighetskyltarna i området samtidigt som vi kan genomföra hastighetsmätningar längs sträckan. Därefter går det att ta beslut om eventuella trafikhinder och hastighetsbegränsningar, säger hon.

Karta: Kyrkogatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!