Winnerbäck fick besök – tackar kollegan från Kent

Lars Winnerbäck fick ett sällsynt fint besök på scenen i helgen – av sångaren och låtskrivaren Joakim Berg från nedlagda bandet Kent.

Lars Winnerbäck (här på bild från turnépremiären i Linköping) gästades av f d Kent-sångaren Joakim Berg (här på bild från avskedskonserten 2016).

Lars Winnerbäck (här på bild från turnépremiären i Linköping) gästades av f d Kent-sångaren Joakim Berg (här på bild från avskedskonserten 2016).

Foto: Victor Bomgren / TT

Musik2023-12-03 21:53

Linköpingssonen Winnerbäck fortsätter sin bejublade arenaturné som startade i Linköping 27 oktober. På lördagen spelade han i Avicii arena i Stockholm, och efter konserten har rapporter om gästartisten dykt upp på sociala medier. 

Rockbandet Kent gick i graven 2016. Joakim Berg var trött på kändisskapet och att stå i blickfånget. Han har fortsatt sitt framgångsrika låtskrivande åt andra artister. I maj 2022 fick vi höra hans röst igen när han gav ut ett soloalbum, men att stå på scenen var inte aktuellt. Förrän nu. 

I våras avslöjade Winnerbäck att han samarbetat med Joakim Berg och Kent-basisten Martin Sköld på sitt nya album. "Neutronstjärnan" gavs ut 15 september (händelsevis samma datum som de två övriga Kent-medlemmarna Sami Sirviö och Markis Mustonen också var albumaktuella, som medlemmar i synthbandet Mobile Homes). 

Och i lördags lyckades Winnerbäck få upp Joakim Berg på scenen igen, för att gästspela i en låt. Och dessutom spelade de en av Kents låtar. 

På Instagram skriver Lars Winnerbäck: "Tack Joakim Berg som klev in i "Vår tid", och att vi fick göra Kents klassiker "Sverige" tillsammans. Det var stort."   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!