Våga stå emot – snatteri är aldrig en lösning

Varför känner vissa befogade att sno åt sig prylar, medan andra måste slita dag in och dag ut för att kunna köpa dem? Inte nog med att det är olagligt, det rubbar dessutom landets ekonomiska kretslopp.

Insändare2023-02-27 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Dagens kriminaliserade samhälle har fullt upp med tunga brott, därför finns det varken tid eller energi att engagera sig åt allt snatteri. Moralen har en betydelsefull roll i att motverka detta! Kan man verkligen klä sig i sitt stöldgods, utan skam i kroppen?

Snatteri vid ung ålder kan ge en overklig uppfattning om pengar. Hur ska nästa generation upprätthålla ett fungerande samhälle när omgivningen indikerar på att snatteri är en utväg då man står tomhänt?

Hela konceptet med att hårt arbete lönar sig förstörs av de som totalt blundar för de lagar som är ämnade för att strukturera vårt samhälle! Allt fler unga anser att ett arbete är helt oväsentligt eftersom pengarna inte är till någon nytta, då det de behöver för att tillfredsställa sina behov, enligt snattarna, går att tillförskaffa sig illegalt.

Anledningen till att främst ungdomar ägnar sig åt dessa illegala aktiviteter kan grunda sig i grupptryck. För att denna onda cirkel ska brytas måste man våga stå emot. Påminn dig själv om att var och en förtjänar samma levnadsförutsättningar. Moralen är A och O för att detta problem ska få en lösning!