Krisande Viaplay skjuter upp delårsrapport

Tv- och strömningsbolaget Viaplay skjuter upp sin delårsrapport för tredje kvartalet, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Viaplay skjuter upp delår. Arkivbild.

Viaplay skjuter upp delår. Arkivbild.

Foto: Frederik Ringnes/NTB/TT

Ekonomi2023-11-29 06:12

Kvartalsrapporten skulle ha publicerats klockan 07 på onsdagen, men styrelsen har beslutat att senarelägga den till efter Stockholmsbörsens stängning på torsdag den 30 november.

"Detta för att fortsätta diskussioner med bolagets största aktieägare, långivare och obligationsinnehavare angående den potentiella rekapitaliseringen av Viaplay Group", skriver bolaget.

Det är andra gången som rapporten för tredje kvartalet skjuts upp. Egentligen skulle den ha publicerats redan den 24 oktober, men flyttades fram.

Det har varit några turbulenta månader för tv- och strömningsbolaget. Den 5 juni byttes vd:n och koncernchefen Anders Jensen ut mot Jørgen Madsen Lindemann, samtidigt som bolaget vinstvarnade.

Bolaget redovisade ett rörelseresultat på minus 6,5 miljarder kronor för andra kvartalet 2023 och varslade om nedskärningar på cirka 25 procent av sin personal.

Besparingarna inom företaget har fått till följd att flera stora planerade dramaproduktioner, som en ny tv-serie baserad på Astrid Lindgrens "Ronja Rövardotter", har skjutits på framtiden och inte fått premiär.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!