Positivt besked för LHC – forwarden är redan spelklar

Positivt besked för LHC: Jimmy Andersson är tillbaka och klar för spel.

Jimmy Andersson.

Jimmy Andersson.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2020-11-30 12:03

En dryg vecka har gått sedan slitstarke forwarden skadade knäet och tvingades utgå från hemmamötet med Luleå. Men på måndagen var han tillbaka i full träning och är därmed högaktuell för viktiga tisdagsmatchen mot nuvarande bottenkonkurrenten Malmö.

– Om jag är spelbar? Alltid, sa Andersson och skrattade när han gick av isen och var på väg in i omklädningsrummet.

– Jimmy är aktuell. Vi tar ut laget på matchdagen, säger Bert Robertsson, tränaren.

Tolfteplacerade LHC – med åtta poäng av nio möjliga på de tre senaste bortamatcherna – är just nu två poäng före jumbon Malmö, men har också två matcher mindre spelade. Skåningarna hade klar ledning mot Leksand senast, men tappade och föll igen.

– Jag förväntar mig att vi får möta ett desperat lag som dessutom har för vana att starta starkt. Så det vill till att vi också är beredda, säger Robertsson.

LHC skulle ha mött Örebro i helgen, men fick matchen uppskjuten på grund av coronasmitta hos motståndaren. I stället blev det helledig helg inför en intensiv matchperiod med sju matcher på mindre än två veckor.

– Äh, inget att gnälla om att det blir intensivt. Är det något som vi har lärt oss av den här hösten så är det att ta en sak i taget och sedan ladda om, säger LHC-tränaren.

Matchdags

Malmö–LHC

SHL, Malmö arena, tisdag 19.00

Läget i laget: Jimmy Andersson spelklar efter skada. Hampus Larsson, Filip Berglund och Mikael Frycklund skadade.

Notera: Malmö – där LHC-bekantingen Emil Sylvegård varit het på slutet – gör en förändring i ledarstaben. Förre spelaren Tomas Kollar kommer in som ny assisterande tränare. 

Övriga matcher: Skellefteå–Luleå, Rögle–HV, Djurgården–Leksand, Växjö–Frölunda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!