Målskytten hyllade publiken: "Fick gåshud"

I sjätte matchen kom första målet för Henrik Törnqvist. "Det var gåshud därute", sa LHC-forwarden.

Henrik Törnqvist.

Henrik Törnqvist.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2019-09-28 20:14

Han hade breda leendet påkopplat i omklädningsrummet efter så viktiga 3–2-segern i jumbomötet (!) med Växjö i SHL-hockeyn.

Första trepoängaren sedan bortavinsten mot Timrå 26 februari.

Eller om ni så vill:

Första trepoängaren hemma i Saab arena sedan 28 december.

– Jaså, är det så länge sedan? Det visste jag inte. Kul att få vara med och bryta en så lång svit, sa Henrik Törnqvist.

Motalakillen tröttnade på en roll i skymundan i Linköping och flyttade till Karlskrona, men kom tillbaka våren 2018 – för att sedan flytta vidare till Timrå. Där svarade Motalakillen för en mycket stark vinter och vår och noterades för 40 poäng på 58 matcher. Men för laget slutade det med smärtsam degradering till allsvenskan och Törnqvist hamnade i LHC. 

Igen.

Det var en spelare som försvann och en annan som kom tillbaka.

Med större självförtroende och tänkt för en betydligt större roll. Inte minst därför har förstås den egna nollan i målprotokollet varit en börda att bära i säsongsinledningen. Men efter starkt förarbete av Olle Lycksell skickade forwarden nu in 1–1 i första perioden och visade vägen till vändningen mot tippade topplaget.

– Ruggigt skönt att få göra mål och framförallt att få vinna. Jag har inte haft så mycket lägen tidigare, men något mål borde jag ändå ha fått till. Förhoppningsvis lossnar det nu. Jag såg att pucken studsade ut och tänkte att "nu ska den bara in", sa Henrik Törnqvist.

Axel Ottosson fixade 2–1 i andra perioden, Joe Whitney satte 3–1 i den tredje och inför stående ovationer höll sedan LHC undan när Växjö forcerade i spel sex mot fyra på slutet.

– En riktig lagvinst, sa Törnqvist, som också hyllade publiken och tackade för hjälpen.

– Fantastiskt bra. Det var  ett jäkla tryck och jag kände att jag fick gåshud ett tag där i tredje perioden. Deras stöd betyder så enormt mycket.

För första gången på tio månader fick alltså LHC segerjubla efter tre poäng i hemmaarenan  och efter den svaga starten med bara två poäng av femton möjliga i upptakten var det en minst sagt efterlängtad triumf. Det var  ingen höjdarhockey som bjöds, men efter en halvdan start uppträdde LHC mer aggressivt och rejält än tidigare. Med Jonas Gustavsson tillbaka i målet blev det också mer stabilt i defensiven.

Det innebar också att jumboplatsen lämnades över till just Växjö.

– Vi har gjort en del bra i tidigare matcher också, men nu höll vi ihop det i 60 minuter, sa Henrik Törnqvist.

Han är optimistisk och tror på en kul vinter även om det svajat en hel del så här långt.

– Det är en hel del förändringar och det tar alltid sin tid. Men jag tror att vi är på väg mot något riktigt bra. Det är höga krav både från spelare och ledare och vi vill framåt allihop, sa han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!