Little fortsatt skadad: "Under uppsikt"

Det händer mycket i LHC. Nick Sörensen har lämnat klubben och anslutit till SHL-konkurrenten Rögle och stjärnanfallare Broc Little är fortsatt skadad. " Vi har honom under uppsikt och han kommer att spela när han är redo", säger LHC-tränaren Bert Robertsson.

Bert Robertsson.

Bert Robertsson.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-09-30 17:00

Det är med tre sköna poäng i ryggen som Linköping HC vänder blicken mot Jönköping och mötet med HV71. En positiv överraskning under matchen mot Växjö var det nykomponerade backparet med Jonas Holös och Hampus Larsson som gjorde en stabil match, något som Robertsson håller med om. 

– De var riktigt riktigt bra, spelade väldigt mycket och visade att de orka göra det också. De håller en hög kvalité. Det är en jättebra duo, säger han nöjt efter måndagsträningen. 

Framför allt Jonas Holös blev värvad till LHC på grund av sina ledaregenskaper, men det har general managern Niklas Persson uttryckt att han vill se mer av. 

– Det börjar falla på plats. Han kommer till en ny förening med nya lagkamrater och det är klart att han sonderar terrängen till en början. Nu tycker vi att han börjar ta mer och mer plats både på isen och i omklädningsrummet. Det är där vi vill ha honom och det är en av de stora anledningarna till att vi rekryterade honom. Det är jättebra att han börjar kicka igång det, säger Robertsson. 

Sedan lämna Nick Sörensen LHC också och hamna i Rögle. Är det för att skicka någon slags signal eller varför får han lämna? 

– Nej, det är inte för att skicka någon signal överhuvudtaget utan för att skapa en bra situation för Nick och för oss. Det är väl ingen hemlighet att Nick inte alls är nöjd med att han fått vara extraforward emellanåt. Vi vill ha nöjda spelare helt enkelt och vi vill ha ett lag där alla köper sina roller och ger allt för laget. Det kändes som det var en bra lösning för alla parter, säger Robertsson. 

När det gäller skadeläget har det börjat ljusna för Mikael Frycklund. Men Broc Little var inte med under måndagsträningen på grund av sin skada. 

– Det är en dag för dag skada. Vi har honom under uppsikt och han kommer att spela när han är redo.

Vad är det för skada?

– Det får du ta med läkarteamet så att jag inte snubblar på någon diagnas, säger Robertsson med ett snett leende. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!