Förre LHC-tränarens hårda kritik mot förre LHC-spelaren

Mångårige LHC-tränaren Roger Melin fortsätter att svinga mot Leksand.

Roger Melin.

Roger Melin.

Foto: Jeppe Gustafsson

Ishockey2020-04-18 12:45

Roger Melin, med inte mindre än sex mestadels framgångsrika säsonger bakom sig i Linköping, fick under den gångna säsongen sparken från Leksand. Häromdagen hävdade han i en intervju med Hockeypuls att flera av klubbens stjärnspelare var dåligt tränade som en förklaring till de svaga resultaten.

Nu väljer rutinerade tränaren även att öppet kritisera general managern Thomas Johansson, som han för övrigt basade över som spelare under sin första sejour i Linköping. Melin säger att Johansson nu måste "hitta en tränare som tror på hans idé" och hävdar att general managern lade sig i för mycket under säsongen.

Till hockeypuls säger han:

– Man övervinner problem genom att vara konsekvent och driva det och inte göra för stora förändringar under resans gång, men det blev svårt när Thomas började lägga sig i. Han blev väl stressad själv och ville försöka få allting på fötter igen. Men jag tycker att har man inte lagt sig i innan och varit med och bestämt, då kan han lika gärna hålla sig borta då också, tyckte jag. Det var av god vilja givetvis, det var inte meningen att han skulle komma in och störa, men det blev lite störningsmoment.

När Roger Melin själv erbjöd sig att lämna klubben sade Johansson nej och framhöll att förtroendet fanns kvar.

– Jag nämnde det faktiskt för honom. Om du inte har förtroende för mig och mitt sätt att vilja spela så är det väl lika bra att du driver det här själv eller att du hittar någon annan. Så jag nämnde det för honom, men det var ju ganska tidigt och då backade han och sade att "nej för fan, jag har fullt förtroende för dig och bla, bla, bla". 

– Men man märker ju, visst jag hör vad du säger men jag ser ju på dig att du inte tror riktigt fullt ut ändå på mig. Och samtidigt hade det gått så dåligt så jag kände att det kan vara värt att prova att göra vissa förändringar ändå. Och jag vet inte om jag tappade bort mig själv i det. Helt plötsligt började jag kanske tvivla på vårt sätt att tänka från början och så blev man lite för fokuserad på att göra förändringar, vilket gör att man tappar kontinuiteten, säger förre LHC-tränaren till sajten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!